פסילה מנהלית היא אמצעי אכיפה מיידי שמטרתו להרחיק נהגים מסוכנים מהכביש. הפסילה המנהלית מאפשרת לקצין משטרה מוסמך להורות על שלילת רישיון הנהיגה של הנהג באופן מיידי, בהתאם לתנאים המנויים בפקודת התעבורה. בכתבה הבאה, עורך דין ברוך גדע סוקר כל מה שצריך לדעת על פסילה מנהלית, מהעבירות המובילות אליה, דרך הגשת בקשה לביטול פסילה מנהלית ועד הליך הערעור.
פסילה מנהלית – מהי?
פסילה מנהלית היא הליך שבו קצין משטרה מוסמך לשלול את רישיון הנהיגה של נהג באופן מיידי, בעקבות ביצוע עבירת תעבורה חמורה. תקופת הפסילה המנהלית נעה בין 30 ל-90 יום, בהתאם לחומרת העבירה.
סוגי פסילה מנהלית:
בניגוד לבית המשפט אשר רשאי לגזור על הנאשם פסילה ללא הגבלת זמן, המחוקק הגביל את סמכותו של קצין המשטרה המוסמך לפסול את רישיון הנהיגה לפרקי זמן קצובים.
פסילה מנהלית ל-30 ימים.
פסילה מנהלית ל-60 ימים.
פסילה מנהלית ל-90 ימים.
עבירות המובילות לפסילה מנהלית ל-30 יום
ישנן מספר עבירות תעבורה חמורות שעלולות להוביל לפסילה מנהלית של 30 יום:
אי מתן זכות קדימה בצומת או בהתמזגות דרכים
נהיגה בשכרות
נהיגה ברכב לא תקין המסכן עוברי דרך
עקיפות מסוכנות (בדרך לא פנויה או תוך חציית קו הפרדה רצוף)
נהיגה במהירות מופרזת (30 קמ"ש מעל המותר בעיר, 40 קמ"ש מעל המותר בכביש בין-עירוני)
אי מתן זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה
הסעת נוסעים מעבר למותר בתשלום
נהיגה עם מטען החורג ב-25% מהמשקל המותר
הפרת תנאי רישיון נהיגה חדש (נהיגה ללא מלווה או הסעת יותר משני נוסעים)
אי עצירה במפגש מסילת ברזל כשניתן אות אזהרה
פסילה מנהלית ל-60 ימים
פסילה מנהלית ל-60 יום מוטלת במקרים של עבירת תנועה שגרמה לתאונת דרכים עם נפגעים או נזק לרכוש.
פסילה מנהלית ל-90 יום
פסילה מנהלית ל-90 יום מוטלת במקרים חמורים במיוחד, כאשר עבירת התנועה גרמה לתאונת דרכים קטלנית. במקרה זה, קצין המשטרה מחויב להטיל את הפסילה המנהלית.
הליך השימוע בפסילה מנהלית
לפני הטלת פסילה מנהלית, הנהג זכאי לשימוע בפני קצין משטרה. במהלך השימוע, הנהג יכול להציג את טיעוניו נגד הפסילה, בעצמו או באמצעות עורך דין. חשוב לנצל הזדמנות זו להציג ראיות או נסיבות מקלות.
ביטול פסילה מנהלית – כיצד?
נהג שרישיונו נפסל מנהלית רשאי להגיש בקשה לביטול הפסילה לבית המשפט. בית המשפט מוסמך להורות על ביטול הפסילה, לקצר את משך זמן הפסילה או להגביל את הפסילה לסוג מסוים של כלי רכב.
חשוב להדגיש, כי לא בכל מקרה בית המשפט ייעתר לביטול או קיצור הפסילה המנהלית. השיקולים העיקריים של בית המשפט בבחינת בקשה לביטול פסילה מנהלית הם:
חומרת העבירה
ותק הנהיגה של המבקש
עברו התעבורתי של הנהג
נסיבות אישיות או מקצועיות המצדיקות את ביטול הפסילה
חשוב לציין כי בתי המשפט קבעו שפסילה מנהלית אינה עונש, אלא אמצעי מניעה להגנה על הציבור. לכן, כדי להצדיק פסילה מנהלית, על המשטרה להוכיח שנסיבות העבירה חמורות במיוחד ושגיליון ההרשעות הל הנהג מעיד על היותו נהג מסוכן. יחד עם זאת, במקרים מסוימים, כמו נהיגה בשכרות, העבירה עצמה נחשבת כמקימה חזקת מסוכנות, ובדרך כלל בית המשפט לא יתערב בהחלטת קצין המשטרה להטיל פסילה מנהלית.
עורך דין לביטול פסילה מנהלית
פסילה מנהלית היא כלי חשוב בידי המשטרה להרחקת נהגים מסוכנים מהכביש באופן מיידי. עם זאת, חשוב לזכור כי לנהג עומדת הזכות לשימוע ולערעור על ההחלטה. במקרה של פסילה מנהלית, מומלץ להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני תעבורה כדי לבחון את האפשרויות העומדות בפניכם. עורך דין לביטול פסילה מנהלית ידע כיצד לנסח את הבקשה באופן משכנע וכן להשמיע את טענותייכם בבית המשפט כדי להמתיק את רוע הגזרה.
יש לכם שאלות הקשורות בפסילה מנהלית? זקוקים לייעוץ, ליוווי או ייצוג של עורך דין תעבורה מומחה? פנו כעת בשיחה ישיר עם עורך דין ברוך גדע בטלפון 055-6601981 או השאירו פרטים כאן ונחזור אליכם תוך זמן קצר.
Comments